facebook
 

HORIZON ACADEMIC FIELDS

Λυπούμαστε - το προϊόν αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο

24,80 €
Ερωτησεις
190 ερωτήσεις
Μαθητές & Σπουδαστές
Μαθητές & Σπουδαστές
Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
Χρονος
20 - 30 λεπτά
Μια από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις της ζωής σου είναι η κατάλληλη επιλογή σπουδών και επαγγέλματος. Κάνε το πλέον αξιόπιστο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Horizon Academic Fields, που στηρίζεται σε ισχυρές επιστημονικές βάσεις, και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την κατάλληλη ομάδα προσανατολισμού, να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου, αλλά και να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Το τεστ γίνεται online

Απλές ερωτήσεις

Άμεσα & αξιόπιστα αποτελέσματα

Κάνε το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων Horizon Academic Fields και:

Επίλεξε την κατάλληλη ομάδα προσανατολισμού με βάση τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά σου

Βρες τις επαγγελματικές κατηγορίες που έχεις το υψηλότερο ενδιαφέρον και συνδύασέ το με την κατάλληλη επιλογή σπουδών.

Βρες τις σπουδές και το επάγγελμα που θα σε κάνουν ευτυχισμένο

Μάθε σε ποιον Επαγγελματικό Τύπο ανήκεις (πρακτικός, ερευνητικός, συμβατικός, κ.λπ.)

Συμπλήρωσε στο μηχανογραφικό σου τις σχολές που σου ταιριάζουν

Το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων Horizon Academic Fields είναι ένα ευρύ ψυχομετρικό εργαλείο που κατασκευάστηκε στη χώρα μας για τη μέτρηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών. Το Horizon κατασκευάστηκε ευθύς εξαρχής στην ελληνική γλώσσα, λαμβάνοντας υπόψη και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Οι κατασκευαστές, αφού μελέτησαν προσεκτικά τη σύγχρονη διεθνή και ελληνική ψυχομετρική πραγματικότητα στο επίπεδο των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, σχεδίασαν μία εξ ολοκλήρου νέα μέτρηση, η οποία είχε ως στόχο, αφενός να καλύψει κάποιες ελλείψεις που εμφάνιζαν τα υπάρχοντα εργαλεία μέτρησης ενδιαφερόντων (μη συμβατότητα με το εκπαιδευτικό σύστημα, ψυχομετρικές αδυναμίες, απουσία θεωρητικού πλαισίου κ.λπ.) και αφετέρου να ικανοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πάγια συμβουλευτική ανάγκη για λεπτομερειακή αποτύπωση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του ατόμου.

Το τεστ αποτελείται από 190 απλές ερωτήσεις που περιγράφουν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, για την απάντηση των οποίων δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Ως χρήστης, θα κληθείς να δηλώσεις σε μια 6βάθμια κλίμακα το βαθμό, στον οποίο θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον με κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες. Οι ερωτήσεις αντιπροσωπεύουν επαρκέστερα 38 Επαγγελματικές Κατηγορίες και τους 6 Επαγγελματικούς Τύπους, στους οποίους εντάσσονται οι κατηγορίες αυτές.

Τέλος, θα εμφανίσει τον βαθμό ενδιαφέροντος σου στις 38 Επαγγελματικές Κατηγορίες, ανάλογα με τον τύπο που ανήκει η καθεμία, καθώς επίσης και τις 5 Υψηλότερες και 5 Χαμηλότερες Κατηγορίες, βάσει των ενδιαφερόντων σου.

Η δομή αυτή βασίζεται στη γνωστή τυπολογική θεωρία του John Holland. Οι όροι είναι προσαρμοσμένοι στα εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του ελληνικού πληθυσμού.

Υπεύθυνη ανάπτυξης του ερωτηματολογίου είναι η Δρ. Γεωργία Αθ. Κουμουνδούρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό» του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση: Ψυχολογία) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι υπεύθυνη εγκυροποίησης στον ελληνικό πληθυσμό των ακολούθων εργαλείων: 1) Career Development Inventory-Australian Short Version (CDI-A-SF), Creed & Patton, 2004, 2) The Career Decision Making Difficulties Questionnaire, Gati, Krausz, & Osipow, 1996, 3) The Emotional Quotient Inventory, Bar-On, 1998, 4) The Task Specific Occupational Self-Efficacy Scale (Form S), Osipow & Rooney, 1990. Ακόμη, είναι υπεύθυνη κατασκευής και στάθμισης του Ερωτηματολογίου Χαρακτηριστικών της Επαγγελματικής Επιλογής (Κουμουνδούρου & Κασσωτάκης, 2007). Επιπλέον, είναι συγγραφέας και κριτής επιστημονικών άρθρων σε ευρωπαϊκά επιστημονικά περιοδικά (π.χ. British Journal of Guidance and Counselling) και συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η επαγγελματική αξιολόγηση, επαγγελματική ωριμότητα, επαγγελματική αυτo-αποτελεσματικότητα, λήψη επαγγελματικής απόφασης και συναισθηματική νοημοσύνη. Τέλος, αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχολογικής Αξιολόγησης.

Δες ένα δείγμα της αναφοράς του HORIZON ACADEMIC FIELDS