facebook
 
Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2023

Αποτελέσματα Πανεπιστημίου Κύπρου

Αποτελέσματα Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου  Κύπρου ανακοινώνει πιο κάτω τα αποτελέσματα των υποψηφίων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων  που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

1. Κράτηση θέσης από Νέους/ες Φοιτητές/ριες Οι επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.ucy.ac.cy/aasw/announcements/, με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει για την αίτηση της Α’ κατανομής,  από σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 (13:00) μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 (13:00).  

Ο αριθμός ταυτότητας που θα καταχωρήσετε στο σύστημα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό μεταξύ τους (π.χ AB124578).  Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στο σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/aasw/announcements/.    Τα αποτελέσματα για εισδοχή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχουν αναρτηθεί, μαζί με σχετική ανακοίνωση, στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ www.cut.ac.cy . 

Β’ κατανομή θέσεων 

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα, Β’ κατανομή θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή.   

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ https://www.ucy.ac.cy/aasw/announcements , γύρω στις 23-28 Αυγούστου 2023 αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εισδοχή στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Β’ και τελευταία Κατανομή, θα πρέπει να ξανασυνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Α’ κατανομής (http://www.ucy.ac.cy/panelliniesexaminations ) με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει από τη Α’ κατανομή. Ακολούθως θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Β’ κατανομή θέσεων.   

Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.  

2. Στέγαση  

Για την εξασφάλιση θέσης στη Φοιτητική Εστία, θα διατεθούν: • 20 δωμάτια για πρωτοετείς προπτυχιακές φοιτήτριες / προπτυχιακούς φοιτητές των οποίων είτε (α) η μόνιμη διαμονή είναι στην Ελλάδα, είτε (β) η αιτήτρια / ο αιτητής ανήκει στη Διασπορά και διαμένει μόνιμα εκτός Κύπρου, και • 3 δωμάτια για πρωτοετείς μεταπτυχιακές φοιτήτριες / μεταπτυχιακούς φοιτητές των οποίων είτε (α) η μόνιμη διαμονή είναι στην Ελλάδα, είτε (β) η αιτήτρια / ο αιτητής ανήκει στη Διασπορά και διαμένει μόνιμα εκτός Κύπρου. 

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, μαζί με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ηλεκτρονικά από τις 3/8/2023 13:00 μέχρι τις 8/8/2023 13:00. Παρακαλείστε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες. Δεδομένου ότι το χρονικό περιθώριο για υποβολή αίτησης θα είναι λίγες μέρες, σας προτρέπουμε όπως συγκεντρώσετε άμεσα όλα τα απαραίτητα τεκμήρια.   

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις 29/8/2023. Για φοιτητές που θα εξασφαλίσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για πρώτη φορά μέσω της Β΄ Κατανομής, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για διαμονή στη Φοιτητική Εστία γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023.   

3. Υποτροφίες Ελλαδιτών Φοιτητών 

Η Κυπριακή Δημοκρατία παραχωρεί κάθε χρόνο επτά υποτροφίες (μία σε κάθε Σχολή) ύψους €3500 η καθεμία σε Ελλαδίτες/ισσες προπτυχιακούς/ες φοιτητές/ριες με βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση ανανέωσης της υποτροφίας για το επόμενο έτος είναι η εξασφάλιση Σταθμικού Μέσου Όρου τουλάχιστο 6,5 (Λίαν Καλώς) ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι δικαιούχοι/ες των υποτροφιών ενημερώνονται τηλεφωνικώς κάθε Ιανουάριο και έχουν προσωπική συνάντηση με τη Λειτουργό του Γραφείου Φοιτητικής Ζωής για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να πάρουν την υποτροφία τους.  

4. Σίτιση Ελλαδιτών Φοιτητών 

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει επίδομα σίτισης σε όλους τους Έλληνες/ιδες υπηκόους και Έλληνες/ιδες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Δημοκρατία).  Για πληροφορίες σχετικά με το επίδομα σίτισης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/sitisi. 

5. Εγγραφές στα μαθήματα  

Οι εγγραφές στα μαθήματα θα γίνουν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 και η έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιο πάνω, μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας https://www.ucy.ac.cy/aasw/studies  ή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 00357 22 89 4021 ή με email στο [email protected]  

Επισημαίνεται ότι, από τη Δευτέρα 14 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου θα είναι κλειστές.