facebook
 
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας για το 2021 | Τhe most in-demand jobs for 2021

Οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας για το 2021 | Τhe most in-demand jobs for 2021
  • Οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας για το 2021 μπορούν να γίνουν όλες εξ αποστάσεως, σύμφωνα με την ανάλυση του LinkedIn για τις τάσεις εργασίας σε 15 χώρες.
  • Προβλέψεις δείχνουν 150 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σχετικές με νέες τεχνολογίες τα επόμενα πέντε χρόνια.
  • Το 84% των εργοδοτών σχεδιάζει να επεκτείνει την εργασία εξ αποστάσεως, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
  • Η ψηφιακή επανάσταση σημαίνει αλλαγή καριέρας για πολλούς.

Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση αγοράς εργασίας και έχετε τις κατάλληλες δεξιότητες για μια θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη ή το ψηφιακό περιεχόμενο, είστε τυχεροί: είναι όλες στη λίστα των προβλέψεων του LinkedIn για οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας του 2021.

 

Το LinkedIn ανέλυσε τις τάσεις απασχόλησης σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο για την ετήσια έκθεση Jobs on the Rise. Ένα κοινό ζήτημα ήταν ότι σχεδόν όλοι οι  περιζήτητοι ρόλοι μπορούν να αναληφθούν από απόσταση - πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα με ισχυρές ψηφιακές δεξιότητες θα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Με ένα κλικ του ποντικιού
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των ατόμων που αγοράζουν τρόφιμα μέσω διαδικτύου διπλασιάστηκε από τον πρώτο αποκλεισμό της χώρας για τον COVID-19, τον Μάρτιο του 2020-συμβάλλοντας σε μια ισχυρή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Από τους διανομείς πακέτων έως τους ειδικούς της αλυσίδας εφοδιασμού, ο τομέας σημείωσε αύξηση 143% προσλήψεων. Το lock down οδήγησε επίσης σε μια άνοδο στις νέες πλατφόρμες σε μέσα όπως τα podcast, με το ακροατήριο να αγγίζει το κοινό άνω των 15 εκατομμυρίων το 2020, δημιουργώντας ευκαιρίες για ελεύθερους επαγγελματίες ψηφιακού περιεχομένου.

Οι παραγωγοί ψηφιακού περιεχομένου έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση στην Ινδία, η οποία έχει ποσοστό διείσδυσης 82% στο YouTube και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έχουν σημειώσει αύξηση 197% στην πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών ψηφιακού περιεχομένου το περασμένο έτος.

Με το 70% της Νοτιοανατολικής Ασίας να είναι πλέον συνδεδεμένο, η περιοχή έχει σημειώσει αξιοσημείωτη άνοδο στις ψηφιακές υπηρεσίες, με δύο νέα πεδία, το HealthTech και το EdTech, να ανοίγουν μια σειρά από νέες ευκαιρίες, καθώς οι δουλειές που κάποτε πραγματοποιούνταν δια ζώσης  μετατοπίζονται πλέον σε ψηφιακές. Φαρμακοποιοί, ιατροί τεχνολόγοι και καθηγητές τεχνολογίας πληροφοριών θα είναι όλοι φέτος σε ζήτηση.


Φροντίδα για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή
Στην Αυστραλία,- όπως και σε πολλές άλλες χώρες - η πανδημία έχει οδηγήσει σε ιδιαίτερη ανάγκη για ειδικούς ψυχικής υγείας. Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής βοήθειας είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος της Αυστραλίας, απασχολώντας περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παράλληλα με μια έκκληση για περισσότερους επαγγελματίες υγείας κάθε λωρίδας μετά την πανδημία του κοροναϊού, οι ρόλοι σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνονται ραγδαία.

Το LinkedIn προβλέπει ότι θα υπάρξουν 150 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τεχνολογίας παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια και οι ρόλοι των επιστημόνων δεδομένων και των αναλυτών δεδομένων στις ΗΠΑ αυξάνονται κατά 35% ετησίως. Εξ αιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για τη φυλετική διάκριση και ισότητα των δύο φύλων, το 2020 σημείωσε επίσης αύξηση 64% στην πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για τη διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας.

Η εστίαση στην τεχνολογία έρχεται και ευθυγραμμίζεται απολύτως με τα ευρήματα του LinkedIn για τις 10 πιο απαιτητικές θέσεις εργασίας για το 2021, οι οποίες βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε ψηφιακές δυνατότητες, όπως ανάπτυξη λογισμικού, ανάλυση δεδομένων, ψηφιακό μάρκετινγκ και γραφιστική.

Ψηφιακός μετασχηματισμός (Digital transformation) σημαίνει νέα ευκαιρία
Συνδυάζεται επίσης με την Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το μέλλον των θέσεων εργασίας 2020, η οποία υποδηλώνει ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων συνεχίζουν να επικεντρώνονται στον γρήγορο ψηφιακό μετασχηματισμό. Σύμφωνα με την έκθεση, το 84% των εργοδοτών βλέπουν μια σημαντική επέκταση της εξ αποστάσεως εργασίας, με έναν τρίτο επίσης να εφαρμόζει νέα ψηφιακά εργαλεία για να επιτρέψει τη συνεργασία και την οικοδόμηση της κοινότητας.

Η Έκθεση Future of Jobs αποκάλυψε μια τετραπλάσια αύξηση του αριθμού των ατόμων που αναζητούν διαδικτυακές ευκαιρίες μάθησης, πενταπλάσια αύξηση της παροχής διαδικτυακής μάθησης από τους εργοδότες και εννέα φορές αύξηση των διαδικτυακών μαθητών που έχουν πρόσβαση σε τέτοια προγράμματα μέσω κυβερνητικών πρωτοβουλιώνΟι άνεργοι έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως η ανάλυση δεδομένων και η τεχνολογία πληροφοριών.

Η εξ αποστάσεως εργασία θα φέρει επανάσταση στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το LinkedIn - δίνοντας ίσες ευκαιρίες στους εργαζόμενους που ενδέχεται να μην βρίσκονται σε μεγάλους αστικούς κόμβους ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πρόσβαση σε νέα ταλέντα για τους εργοδότες.

Η αλλαγή αυτή δίνει επίσης τη δυνατότητα για αλλαγής καριέρας σε όσους θέλουν να επιλέξουν τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας του 2021- από τις πωλήσεις στα κοινωνικά μέσα, από την έρευνα στην συγγραφή ιατρικών μελετών και από τον ρόλο του επιχειρηματία στον ρόλο του life coach.

Δείτε το video 8 Professions that are hiring more people in 2021, according to Linken in καθώς και την πρωτότυπη έρευνα εδώ

Πηγή: World Economic Forum

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Γνωρίστε και εσείς την Orientum εμπειρία!
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να ορίσουμε μία συνάντηση γνωριμίας.