Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Λόγω έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊου και για την ασφάλεια όλων μας, στην Orientum συστήνουμε ανεπιφύλακτα την τηλεδιάσκεψη για όλες τις ατομικές συμβουλευτικές μας . Καλέστε μας στα 2106778777 & 2310868478 (Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-18.00) για να κλείσετε τώρα το ραντεβού σας!

 

Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού αποτελεί μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία η οποία απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου. Οι σύμβουλοι, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις και με τη χρήση ψυχομετρικών τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων & προσωπικότητας), βοηθούν τους μαθητές στη διερεύνηση και κατανόηση των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους. Στο ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, δίνεται έμφαση στο  να αποκτήσουν οι μαθητές και οι γονείς ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις σχολές που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να πετύχουν τον ακαδημαϊκό τους στόχο.

 

              

 

 

Διαδικασία διεξαγωγής:

Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού περιλαμβάνει:

 • 2 συναντήσεις με ειδικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, συνολικής διάρκειας περίπου 2½ ωρών
 • Συμπλήρωση ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ) επαγγελματικών ενδιαφερόντων, προσωπικότητας και εργασιακών αξιών και κινήτρων
 • Συμπληρωματικό ενημερωτικό υλικό
 • Το βιβλίο «ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
 • Πρόσβαση για ένα ημερολογιακό έτος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-ΠάμεΠανεπιστήμιο, την μεγαλύτερη Τράπεζα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Την αναφορά αποτελεσμάτων των ψυχομετρικών εργαλείων σε ηλεκτρονική μορφή
 • Χρήσιμες έρευνες και οποιοδήποτε άλλο ενημερωτικό υλικό χρειαστεί

Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως εξής:

  


Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι:

 • να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα
 • να εξασφαλίσει στους μαθητές έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα που προσφέρονται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια - Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές)
 • να παρουσιάσει στους μαθητές τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει κάθε τμήμα
 • να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους ανάλογα με τις επιθυμίες τους και να θέσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο θα επιδιώξουν να επιτύχουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.


Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού απευθύνεται:

 • σε μαθητές, οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να ολοκληρώσουν την προσωπική τους πληροφόρηση για τις σχολές ώστε να είναι πλέον σε θέση να καταρτίσουν το ατομικό πλάνο εξέλιξής τους
 • σε γονείς, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους ώστε να κάνουν την κατάλληλη επιλογή σπουδών, αλλά και να ενημερωθούν οι ίδιοι για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων.


Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαδικασίας, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε γονείς και μαθητές.

Το ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποιείται στα γραφεία μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα και Λαμία. Τηλ. Επικοινωνίας για ραντεβού: 210 6778777  - 2106711930 - 2106713983 & 2310 868478. Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης - ZOOM. Είπαν για εμάς και το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη τόσο στο γιο μας όσο και σε μας τους γονείς. Τα αποτελέσματα μάς εντυπωσίασαν για την ακρίβεια της ιδιοσυγκρασίας του μαθητή.Κυρίως τον ίδιο- αλλά και εμάς- διαφώτισαν και βοήθησαν να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και να πάρει κάποιες αποφάσεις. 

Γιώτα Μ.

 

Επισκεφτήκαμε την Orientum από προσωπική αναζήτηση χωρίς καμία σύσταση. Η προσέγγιση τόσο από την ιστοσελίδα τους όσο και από τα βίντεο των συμβούλων στο Youtube ήταν καθαρά επαγγελματική, κάτι που διαπιστώσαμε και από την επίσκεψή μας με την κόρη μου κατά την διάρκεια των ραντεβού μας. Η σύμβουλός μας η κα Ευσταθίου Κατιάνα με τις άπειρες γνώσεις της καθώς και την φιλική προσέγγισή της βοήθησε την κόρη μου να πάρει την σωστή απόφαση. Σημειωτέων είναι και οι εναλλακτικές που μας έδωσε οι οποίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η οργάνωση της γραμματείας . Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας!!!! 

Χρύσα Σ. 

 

Η συνεισφορά τους στο ξεκαθάρισμα της σκέψης του παιδιού αλλά και των δικών μας προκαταλήψεων ήταν κρίσιμη. Όλοι ωρίμασαμε και οι γονείς και το παιδί με τη διαφώτιση και την τετράγωνη πληροφόρηση τους, που είχε βάθος και δεν εξαντλειτο μόνον σε τίτλους σχολών αλλα πήγαινε σε μαθήματα προοπτικρς μεταπτυχιακού και μάλιστα σε αλλες σχολες τμηματα στα δικαιώματα και στις επαγγελματικες προοπτικές στο που διασταυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα με άλλες σχολές που επικαλύπτονται και πολλά αλλά. Τους ευχαριστούμε τους ευχόμαστε να ναι καλά γιατί είναι ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ. Φοβερά κρίσιμο ήταν ότι τους άκουγε το παιδί ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να οργανώσουμε τα επιχειρήματα μας τόσο καλά και να μιλήσουμε στη γλώσσα του και πειστικά. Δύσκολη κατάσταση με τη βοήθεια τους βγάλαμε σχέδιο και ηρέμησε και το παιδί και έβαλε τα δυνατά του και εμείς. 

Γιάννης Π.

 

 

 

Δείτε το φυλλάδιο μας εδώ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ