Το Profiler, Τεστ Χαρακτηριστικών Προσωπικότητας (ΤΕΧΑΠ) είναι το πρώτο τεστ προσωπικότητας που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα, και σχεδιάστηκε για να μετρά τις πέντε βασικές διαστάσεις της προσωπικότητας σύμφωνα με τη θεωρία των πέντε παραγόντων (Big - Five). Αξιολογώντας τις πέντε αυτές διαστάσεις μπορούμε να περιγράψουμε αλλά και να αναλύσουμε την ανθρώπινη προσωπικότητα όπως αυτή εκφράζεται στην καθημερινή αλληλεπίδραση του ατόμου με τους γύρω του (οικογένεια, εργασιακό χώρο, κοινωνικές δραστηριότητες κλπ.). 

Η δημιουργία του Profiler βασίζεται στους ορισμούς των πιο αποδεκτών διαστάσεων στην θεωρία των Πέντε Παραγόντων (Εξωστρέφεια, Νευρωτισμός, Δεκτικότητα στην Εμπειρία, Καλοσύνη και Ευσυνειδησία) όπως αυτοί διατυπώθηκαν από τους Costa & McCrae (1985), λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υπ' όψιν τα ιδιαίτερα εθνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του Ελληνικού πληθυσμού. Το Profiler έχει σταθμιστεί στον ελληνικό πληθυσμό. Η στάθμιση του ερωτηματολογίου βασίστηκε στις απαντήσεις περισσοτέρων από 2000 άτομα, ενώ κατασκευάστηκαν ξεχωριστές νόρμες (T scores και εκατοστιαίες τιμές) και για τα δύο φύλα (τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες).

 

Μετράει συνολικά 30 χαρακτηριστικά προσωπικότητας (Κοινωνικότητα, Αυτοπεποίθηση, Ενεργητικότητα, Αναζήτηση Συγκινήσεων, Θετικά Συναισθήματα, Άγχος, Φαντασία, Αισθητική, Φιλοδοξίες, Αυτοπειθαρχία κ.α.)

 

Τα βασικά πλεονεκτήματα του Τεστ Profiler είναι τα ακόλουθα:

 

  • Είναι on-line κάτι που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να το συμπληρώσει οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο Internet.
  • Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τεστ σε αρχείο PDF.
  • Μετρά συνολικά 30 χαρακτηριστικά προσωπικότητας, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά σε σύντομες παραγράφους έτσι ώστε να μπορούν να κατανοηθούν εύκολα, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
  • Ο Οργανισμός σας μπορεί να έχει τη συνολική διαχείριση όλων των κωδικών και να τους μοιράζει στους μαθητές.


*Εδώ, θα μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της αναφοράς του Profiler!

Υπεύθυνος ανάπτυξης του ερωτηματολογίου είναι ο Δρ. Ιωάννης Τσαούσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ολοκλήρωσε το δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) στο Πανεπιστήμιο του Reading στη μεθοδολογία της έρευνας και τη στατιστική στην Ψυχολογία και, ως υπότροφος του ΙΚΥ, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – Goldsmith’s College, στην Ψυχομετρία. Σήμερα διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής Ψυχομετρίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Τιμή:
35,00 €