Λόγω έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊού και για την ασφάλεια όλων μας, στην Orientum συστήνουμε ανεπιφύλακτα την τηλεδιάσκεψη για όλες τις ατομικές συμβουλευτικές μας . Καλέστε μας στα 2106778777 & 2310868478 (Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-18.00) για να κλείσετε τώρα το ραντεβού σας!

Το Ατομικό Πρόγραμμα Ανάλυσης του Horizon (τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων) αποτελεί μια συμβουλευτική διαδικασία, η οποία απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του λυκείου. Οι σύμβουλοι μέσα από τη συγκεκριμένη συμβουλευτική διαδικασία, βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να τα συσχετίσουν με τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου. 

 

Διαδικασία διεξαγωγής: 

 

Το Ατομικό Πρόγραμμα Ανάλυσης του Horizon περιλαμβάνει:

 • Μία συνάντηση με εξειδικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, συνολικής διάρκειας 1,5 ώρας
 • Συμπλήρωση ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων και εργασιακών κινήτρων)
 • Συμπληρωματικό ενημερωτικό υλικό
 • Πρόσβαση για ένα ημερολογιακό έτος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-ΠάμεΠανεπιστήμιο, την μεγαλύτερη Τράπεζα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Την αναφορά αποτελεσμάτων των ψυχομετρικών εργαλείων σε ηλεκτρονική μορφή
 • Χρήσιμες έρευνες και οποιοδήποτε άλλο ενημερωτικό υλικό χρειαστεί

Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως εξής: 

                                             

 

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι:

 • να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα
 • να εξασφαλίσει στους μαθητές έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα που προσφέρονται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια - Τ.Ε.Ι. - Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές)
 • να παρουσιάσει στους μαθητές τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει κάθε τμήμα
 • να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους ανάλογα με τις επιθυμίες τους και να θέσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο θα επιδιώξουν να επιτύχουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Το Ατομικό Πρόγραμμα Ανάλυσης του Horizon απευθύνεται:

 • σε μαθητές, οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να ολοκληρώσουν την προσωπική τους πληροφόρηση για τις σχολές ώστε να είναι πλέον σε θέση να καταρτίσουν το ατομικό πλάνο εξέλιξής τους
 • σε γονείς, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους ώστε να κάνουν την κατάλληλη επιλογή σπουδών, αλλά και να ενημερωθούν οι ίδιοι για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων.

 

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαδικασίας, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε γονείς και μαθητές. 

Το Ατομικό Πρόγραμμα Ανάλυσης του Horizon πραγματοποιείται στα γραφεία μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία και Καλαμάτα. Τηλ. Επικοινωνίας για ραντεβού: 210.67.78.777 - 2106711930 - 2106713983 - 2310868478.

New! Το Ατομικό Πρόγραμμα Ανάλυσης του Horizon γίνεται και μέσω μέσω τηλεδιάσκεψης - ZOOM για τους  μαθητές που δεν μπορούν παραβρεθούν στα γραφεία μας. Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης - ZOOM.